Loading...

  Препоручујемо

 

 

 Страницу одржава30.08.2010
МИТРОПОЛИТ НИКОЛАЈ ОСВЕШТАО ТЕМЕЉЕ БУДУЋЕГ ХРАМА У БИЈЕЛОЈ КОД ВИШЕГРАДАЊегово високопреосвештенство митрополит дабробосански господин Николај је у недјељу, 29 августа, у мјесту Чадина бара у Бијелој код Вишеграда, освештао темеље будућег храма Нерукотвореног лика Господњег, уз саслужење свештенства и монаштва Митрополије дабробосанске.

Прочитај више


29.08.2010
МИТРОПОЛИТ НИКОЛАЈ НА ВЕЛИКУ ГОСПОЈИНУ СЛУЖИО У ТРАВНИКУЊегово високопреосвештенство митрополит дабробосански господин Николај је у суботу, 28. августа, на велики православни празник Успења Пресвете Богородице, у истоименом храму у Травнику служио Свету архијерејску литургију, уз саслужење три свештеника и једног ђакона Митрополије дабробосанске.

Прочитај више


20.08.2010
ХРАМ ПРЕОБРАЖЕЊА ГОСПОДЊЕГ У НОВОМ САРАЈЕВУ ПРОСЛАВИО КРСНУ СЛАВУ И 70 ГОДИНА ОД ОСВЕЋЕЊАХрам Преображења Господњег у Новом Сарајеву, у Федерацији БиХ, је у четвртак, 19. августа, на велики православни празник Преображења Господа Исуса Христа, прославио крсну славу и 70 година од освећења.

Свету архијерејску литургију служио је Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански господин Николај, уз саслужење седам свештеника и једног ђакона Митрополије дабробосанске.

Прочитај више


11.08.2010
ОДРЖАН ТРАДИЦИОНАЛНИ РОМАНИЈСКИ САБОРЊегово високопреосвештенство митрополит дабробосански господин Николај је у сриједу, 11. августа, поводом традиционалног Романијског сабора, у манастиру Светог великомученика Георгија на Равној Романији, служио Свету архијерејску литургију, уз саслужење 10 свештеника и три ђакона Митрополије дабробосанске.

Прочитај више


11.08.2010
МИТРОПОЛИТ НИКОЛАЈ СЛУЖИО НА КУПРЕШКОЈ ВИСОРАВНИЊегово високопреосвештенство митрополит дабробосански господин Николај је у понедјељак, 9. августа, на православни празник светог великомученика Пантелејмона, у храму Благовештења пресвете Богородице у мјесту Кудиљи – Доње Вуковско, општина Купрес у Федерацији БиХ, служио Свету архијерејску литургију, уз саслужење шест свештеника и једног ђакона Митрополије дабробосанске.

Прочитај више


04.08.2010
МИТРОПОЛИТ НИКОЛАЈ ПРИМИО РАДМАНОВИЋА


Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански господин Николај је у сриједу, 4. августа, у својој резиденцији у згради Митрополије дабробосанске у Сарајеву примио у посјету српског члана Предсједништва БиХ из Републике Српске господина Небојшу Радмановића.

Прочитај више


03.08.2010
МИТРОПОЛИТ НИКОЛАЈ НА ИЛИНДАН СЛУЖИО НА ВЛАШИЋУ

Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански господин Николај је у понедјељак, 2. августа, на велики православни празник Илиндан, служио Свету архијерејску литургију у храму Светог пророка Илије у селу Витовље на Влашићу, уз саслужење четири свештеника и једног ђакона Митрополије дабробосанске.

Након литургије је обављена литија око храма и славски обред.

Ове године је слави храма кумовала Душанка Марић из Витовља.

Митрополит Николај је у бесједи о светом пророку Илији истакао да овај светитељ „није окусио смрт“, него га је Господ узнио на небо.

Владика Николај је нагласио да ће свети пророк Илија имати веома важну улогу у другом Христовом доласку на овај свијет, јер ће се појавити прије тога и позивати све људе да се покају за своје гријехе.

Високопреосвећени Николај позвао је све избјегле православне Србе са ових простора да се врате на своја вјековна огњишта и да у миру и слози живе са својим комшијама друге вјере.

Митрополит Николај је у недјељу, 1. августа, служио Свету архијерејску литургију у храму Светог пророка Илије у Бусовачи, уз саслужење три свештеника и једног ђакона Митрополије дабробосанске.