Loading...


  Препоручујемо





 

 

 Страницу одржава


23.05.2013
У ФОЧИ ПРОСЛАВЉЕНА СЛАВА ХРАМА И ОПШТИНЕ



Крсна слава храма Светог Николе и Општине Фоча - Пренос моштију Светог оца Николаја, прослављена је у сриједу, 22. маја.

Прочитај више


23.05.2013
У РЕЉЕВУ ПРОСЛАВЉЕНА ХРАМОВНА СЛАВА



На празник Преноса моштију Светог оца Николаја, у сриједу 22. маја, у Рељеву је прослављена слава рељевског храма и парохије у присуству великог броја вјерника.

Прочитај више


22.05.2013
НА ХРАМУ СВЕТОГ САВЕ У БЛАЖУЈУ ПОЛУПАНИ ПРОЗОРИ



Непознати починилац или више њих су, у ноћи између 21. и 22. маја, оскрнавили храм Светог Саве у сарајевском насељу Блажуј, полупавши стакла на шест прозора и исписавши непримјерене поруке на црквеном зиду.

Прочитај више


14.05.2013
ПРВО ДРУЖЕЊЕ УЧЕНИКА ИЗ ОЛОВА, СОКОЦА И ХАН ПИЈЕСКА

У Хан Пијеску је, 14. маја, организовано дружење ученика основних школа из Олова, Хан Пијеска и Сокоца, под покровитељством хришћанске хуманитарне организације Ворлд Вижн (World Vision).

Прочитај више


14.05.2013
ПОЧЕЛА ОБНОВА СТАРОГ ПАРОХИЈСКОГ ДОМА У СОКОЦУ

У порти храма Светога Пророка Илије у Сокоцу у четвртак, 9. маја, почела је обнова старог парохијског дома.

На мјесту постојећег урушеног парохијског дома у сјеверозападном углу црквене порте биће изграђен нови стамбени објекат димензија око 19х9,5 метара, који ће се састојати од приземља и поткровља.

Прочитај више


07.05.2013
МИТРОПОЛИТ НИКОЛАЈ НА ВАСКРС СЛУЖИО У САБОРНОМ ХРАМУ У САРАЈЕВУ

Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Николај је у недјељу, 5. маја, на најрадоснији хришћански празник Васкрс служио Свету архијерејску литургију у Саборном храму Рођења Пресвете Богородице у Сарајеву.

Прочитај више


05.05.2013
ЗА ВАСКРШЊЕ ПРАЗНИКЕ ПОДЈЕЉЕНО 50 ХУМАНИТАРНИХ ПАКЕТА СОЦИЈАЛНО УГРОЖЕНИМ ПОРОДИЦАМА

Саборна црква Рођења Пресвете Богородице у Сарајеву и ове је године, већ традиционално, за најрадоснији хришћански Празник над празницима – Васкрс организовала хуминитарну акцију додјеле помоћи социјално угроженим породицама у Сарајеву и Источном Сарајеву, у оквиру које је подијељено око 50 пакета.

Прочитај више


03.05.2013
СТРАСНА СЕДМИЦА У СОКОЦУ



Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански господин Николај присуствовао је на Велики петак, 3. маја, у храму Светог пророка Илије на Сокоцу, вечерњем богослужењу и изношењу плаштанице.

Прочитај више


04.05.2013
ВЛАДИКА ГРИГОРИЈЕ: ВАСКРС ДОЧЕКАТИ РАДОСНО И ПОБЈЕДОНОСНО



Његово преосвештенство епископ захумско-херцеговачки и приморски и замјеник Митрополита дабробосанског господин Григорије рекао је да наступајући празник Васкрсења Христова - Васкрс треба да дочекамо радосно и побједоносно, „јер Христова побједа је и наша побједа“.

Прочитај више


Старије вијести           Новије вијести