Loading...

 Препоручујемо

 

 Страницу одржава


31. 08. 2013.
ОСВЕШТАНО ЗВОНО ЦРКВЕ БРВНАРЕ У БИЈЕЛОЈ КОД ВИШЕГРАДА

У суботу, 31. августа, у Бијелој код Вишеграда, служена је Света Литургија и освештано звоно за новосаграђени храм Нерукотвореног образа Господа Исуса Христа, те, већ пету годину заредом, одржан сабор породице Тасић и других породица које живе или воде поријекло из овог мјеста.

Прочитај више


30. 08. 2013.
КОНКУРС „СОКОЛА“ И „ДАБРА“ ЗА ПРВУ ЗБИРКУ ПЈЕСАМА

Издавачка секција Српског соколског друштва „СОКО“ из Добруна и Издавачка кућа Митрополије дабробосанске „ДАБАР“ из Добрунске ријеке расписују  конкурс за суфинансирање трошкова штампања прве збирке родољубивих и духовних пјесама, аутора са подручја Митрополије дабробосанске.

Прочитај више


30. 08. 2013.
НОВИ ДВОБРОЈ ЧАСОПИСА „СОКО“

Из штампе је изашао нови двоброј часописа за духовну и културну просвјету „Соко“, који уз благослов Митрополита дабробосанског Николаја издаје Српско соколско друштво „Соко“ из Добруна, уз техничку подршку Издавачке куће Митрополије дабробосанске „Дабар“, чије је сједиште у манастиру Светог Николаја, у Добрунској Ријеци.

Прочитај више


28. 08. 2013.
НА ЛУЋУ ПРОСЛАВЉЕНА ХРАМОВНА СЛАВА

На празник Успења Пресвете Богородице, у сриједу 28. августа, прослављена је слава храма на Лућу, надомак Тјентишта.

Прочитај више


18. 08. 2013.
ЗАПОЧЕТО ЖИВОПИСАЊЕ ХРАМА У ДОБРУНСКОЈ РИЈЕЦИ

У манастиру Светог Николаја у Добрунској Ријеци код Вишеграда започети су радови на живописању олтарског простора манастирског храма.

Прочитај више


17. 08. 2013.
У ЦРКВИНИ КОД СОКОЦА ПРОНАЂЕНИ ОСТАЦИ СРЕДЊОВЈЕКОВНЕ ЦРКВЕ

На локалитету Црквина, у Гласиначком пољу код Сокоца, од 1. до 31. јула вршена су археолошка истраживања током којих је потврђено народно предање да је на овом мјесту била средњовјековна црква, изграђена прије отоманског освајања, те откривено више детаља о њеном постојању.

Прочитај више


12. 08. 2013.
СВЕТА АНГЕЛИНА ПРОСЛАВЉЕНА У ТИЛАВИ

У понедјељак, 12. августа 2013. године, на празник Преподобне мати Ангелине српске, у Тилави је Светом литургијом и славским обредом обиљежена слава храма у изградњи, који ће бити посвећен овој српској светитељки.

Прочитај више


11. 08. 2013.
КОД МАНАСТИРА СВЕТОГ ГЕОРГИЈА ОДРЖАН ТРАДИЦИОНАЛНИ РОМАНИЈСКИ САБОР

На Равној Романији је у недељу, 11. августа, одржан традиционални Романијски сабор под називом „Теби, горо Романијо“ и обиљежен Дан манастира Светог великомученика Георгија, односно 11. годишњица од његовог освећења.

Прочитај више


09. 08. 2013.
ОБИЉЕЖЕНА СЛАВА МАНАСТИРА УДРИМ

На празник Светог великомученика Пантелејмона, у петак 9. августа, обиљежена је слава манастира Удрим у Гостовићу, општина Завидовићи.

Прочитај више


09. 08. 2013.
ПРАЗНИК СВЕТОГ ПАНТЕЛЕЈМОНА ПРОСЛАВЉЕН НА ВУЧИЈОЈ ЛУЦИ

У храму Светог Пантелејмона на Вучијој Луци, поводом крсне славе храма и општине Источни Стари Град - Светог великомученика Пантелејмона, у петак 9. августа, служена је Света литургија.

Прочитај више


04. 08. 2013.
ОБНОВА ПАРОХИЈСКОГ ДОМА У СОКОЦУ

У недељу, 4. августа, на празник Свете равноапостолне Марије Магдалине, у Сокоцу је, поводом завршетка прве фазе обнове старог парохијског дома, братство храма Светога Пророка Илије приредило трпезу љубави.

Прочитај више


02. 08. 2013.
ПРОСЛАВА ИЛИНДАНА НА ВЛАШИЋУ

Храм Светог пророка Илије у Витовљу на Влашићу прославио је у петак, 2. августа, свога заштитника.

Прочитај више


02. 08. 2013.
ИЛИНДАНСКЕ СВЕЧАНОСТИ У СОКОЦУ

Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански господин Николај служио је на Илиндан, 2. августа, Свету архијерејску литургију у храму Светог Пророка Илије у Сокоцу, уз саслужење осам свештеника и три ђакона Митрополије дабробосанске.

Прочитај више


01. 08. 2013.
НЕЗАУСТАВЉИВ ТРИЈУМФ БОЖЈЕ ИСТИНЕ
(Украјина слави 1025. годишњицу крштења)

Пише: Олександр Левченко, амбасадор Украјине за Босну и Херцеговину

Мени се чини да кад и једна људска душа открива Бога и налази пут према свјетлости истинске вјере то је велика радост за цијели свијет, још једна значајна побједа добра и љубави у космичкој борби са злом.

Прочитај више


Старије вијести           Новије вијести