Loading...

 Препоручујемо

 

 Страницу одржава


26. 11. 2014.
ЗНАЧАЈ И УЛОГА ПОСТА У САВРЕМЕНОМ ЖИВОТУ

У сали парохијског дома храма Успења Пресвете Богородице у Палама, у уторак, 25. новембра, протојереј-ставрофор др Владимир Ступар, доцент на Богословском факултету у Фочи, одржао је предавање на тему „Значај и улога поста у савременом животу“.

Прочитај више


24. 11. 2014.
ЦРТАНИ ФИЛМОВИ ЗА НАЈМЛАЂЕ

Црквена општина у Сокоцу и Установа за културу „Перо Косорић“ из Сокоца припремили су за најмлађе Сокочане серијал цртаних филмова са православном вјерском тематиком, који ће сваког четвртка бити приказивани у Духовном центру Романијске Лазарице у Сокоцу.

Прочитај више


20. 11. 2014.
РАДИОНИЦЕ ПОВОДОМ МЕЂУНАРОДНОГ ДАНА ДЈЕТЕТА И АРАНЂЕЛОВДАНА

Свештенство храма Светог Василија Острошког на Добрињи у Источном Сарајеву и православна омладина окупљена око овог храма данас су у парохијском дому организовали креативне радионице за више од стотину ученика 3. и 4. разреда основних школа поводом 20. новембра -  Међународног дана дјетета и сутрашњег великог православног празника Сабора Светог Архангела Михаила.

Прочитај више


20. 11. 2014.
У ИЛИЈАШУ ОБНОВЉЕН СВЕТОСАВСКИ ДОМ

У храму Светог пророка Илије у Илијашу, у суботу 15. новембра, служена је Света литургија, на којој је присуствовао велики број вјерника – Илијашана који су из овог града расељени у разне крајеве Републике Српске и иностранства.

Прочитај више


19. 11. 2014.
СЛАВА ХРАМА СВЕТОГ ГЕОРГИЈА У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ

Храм Светог великомученика Георгија у Миљевићима, општина Источно Ново Сарајево, прославио је у недјељу, 16. новембра, крсну славу Ђурђиц.

Прочитај више


18. 11. 2014.
ОСВЕШТАНО ЗВОНО ЗА ХРАМ У ВРБНИЦИ

У недјељу, 16. новембра, у селу Врбница код Тјентишта, освештано је звоно за нови храм Светог великомученика Пантелејмона.

Прочитај више


13. 11. 2014.
СЛАВА ХРАМА НА ВРАЊЕШУ

У насељу Врањеш у Источном Сарајеву, у сриједу, 12. новембра, прослављена је слава храма у изградњи посвећеног Светом исповједнику Варнави Настићу, епископу хвостанском.

Прочитај више


Старије вијести           Новије вијести