Loading...

 Препоручујемо

 

 Страницу одржава


30. 05. 2014.
СЛАВА МАНАСТИРА ВАЗНЕСЕЊА ГОСПОДЊЕГ У ВАРДИШТУ

Манастир Вазнесења господњег у Вардишту, прославио је у четвртак, 29. маја, у присуству око двије стотине вјерника, своју славу – Спасовдан.

Прочитај више


27. 05. 2014.
СЛАВА ЦРКВЕ И ОПШТИНЕ У ФОЧИ

Храм Светог оца Николаја и општина Фоча, прославили су четвртак, 22. маја, црквену и општинску славу празник Преноса моштију Светог оца Николаја.

Прочитај више


23. 05. 2014.
ПОМОЋ УГРОЖЕНИМА ОД ПОПЛАВА

На основу Одлуке Светог aрхијерејског сабора, те благословом Његовог високопреосвештенства митрополита дабробосанског Николаја и замјеника митрополита дабробосанског Његовог преосвештенства епископа захумско-херцеговачког Григорија, а поводом страдања становништва у незапамћеним поплавама, на подручју Митрополије дабробосанске је, у периоду од 18. до 20. маја, сакупљена знатна количина хуманитарне помоћи.

Прочитај више


23. 05. 2014.
МАНАСТИР СВЕТОГ НИКОЛАЈА У ДОБРУНСКОЈ РИЈЕЦИ ПРОСЛАВИО СВОГА ЗАШТИТНИКА

На празник Преноса моштију светог оца Николаја, у четвртак 22. маја, манастир у Добрунској Ријеци прославио је славу и свога небеског заштитника уз присуство око 300 вјерника.

Прочитај више


20. 05. 2014.
САОПШТЕЊЕ МИТРОПОЛИЈЕ ДАБРОБОСАНСКЕ

На подручју Митрополије дабробосанске данас се завршава прикупљање помоћи угроженима од поплава. Сва пристигла помоћ биће упакована и у касним поподневним часовима превезена у регионални центар за прикупљање помоћи у Дервенти.

Прочитај више


17. 05. 2014.
ПОМОЗИМО УГРОЖЕНИМА ОД ПОПЛАВА

По препоруци Светог aрхијерејског сабора, а благословом Његовог високопреосвештенства митрополита дабробосанског Николаја и замјеника митрополита дабробосанског Његовог преосвештенства епископа захумско-херцеговачког Григорија, а поводом страдања становништва у незапамћеним поплавама

Прочитај више


14. 05. 2014.
ПРЕДСЈЕДНИК ВЛАДЕ СРБИЈЕ ПОСЈЕТИО САБОРНУ ЦРКВУ

Предсједник Владе Србије Александар Вучић посјетио је у уторак, 13. маја, Саборну цркву Рођења Пресвете Богородице у Сарајеву и разговарао са православним Србима који живе и раде у овом граду.

Прочитај више


13. 05. 2014.
ССД „СОКО“ ПРОСЛАВИЛО КРСНУ СЛАВУ

Српско соколско друштво „Соко“ из Добруна је у понедјељак, 12. маја, у манастиру Светог Николаја у Добрунској Ријеци свечано прославило своју крсну славу Светог Василија Острошког.

Прочитај више


13. 05. 2014.
БАБА ВИШЊА - ЗАБОРАВЉЕНА СРПСКА ХЕРОИНА
Сјећање на Вишњу Мосић из Горњег Дубова код Вишеграда

(Прича објављена у часопису „Дабар“ Митрополије дабробосанске, мајa 2014. године)

Уочи Првог свјетског рата, кришом проводећи преко границе са Србијом чланове „Младе Босне“, Вишња Мосић је постала  њихов члан.

Прочитај више


13. 05. 2014.
НОВИ БРОЈ ЧАСОПИСА „ДАБАР“

Из штампе је изашао 48. број „Дабра“, часописа Митрополије дабробосанске, чије је уредништво и редакција у манастиру Светог Николаја у Добрунској Ријеци код Вишеграда.

Прочитај више


01. 05. 2014.
РЕЗУЛТАТИ КОНКУРСА ЗА КРАТКУ ВАСКРШЊУ ПРИЧУ ЧАСОПИСА „СОКО“

Редакција часописа за духовну и културну просвјету „Соко“, Српског соколског друштва „Соко“ из Добруна код Вишеграда, објавила је резултате конкурса за кратку причу на тему „Христос васкрсе“ за 2014. годину, на који је пристигло 26 радова из Србије и Републике Српске.

Прочитај више


Старије вијести           Новије вијести