Loading...

 Препоручујемо





 

 Страницу одржава


30. 07. 2014.
СЛАВА САБОРНОГ ХРАМА У ПАЛАМА

Његово преосвештенство епископ захумско-херцеговачки Григорије, замјеник митрополита дабробосанског Николаја, служио је у суботу, 26. јула, Свету архијерејску литургију у Саборном храму на Палама, поводом прославе заштитника овог храма у изградњи – Светог архангела Гаврила.

Прочитај више


30. 07. 2014.
НАЈАВА: ПРОСЛАВА ИЛИНДАНА У СОКОЦУ

Српска православна црквена општина у Сокоцу позива вјернике да узму молитвеног учешћа у прослави празника Светог Пророка Илије, заштитника соколачког храма Романијске Лазарице и Крсне славе општине Соколац.

Прочитај више


29. 07. 2014.
У СОКОЦУ ПРОСЛАВЉЕН ПРАЗНИК ИКОНЕ БОГОРОДИЦЕ ТРОЈЕРУЧИЦЕ

Празник иконе Пресвете Богородице Тројеручице, 25. јула, свечано је прослављен у храму Светог Пророка Илије – Романијској Лазарици у Сокоцу.

Прочитај више


23. 07. 2014.
ПЕТРОВДАН У РУДОМ

У Рудом је, у суботу 12. јула, свечано прослављена слава руђанског храма, Свети Апостоли Петар и Павле.

Прочитај више


21. 07. 2014.
ПРОСЛАВА СВЕТОГ СИСОЈА У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ

Светом литургијом, освећењем славског жита и ломљењем славског колача, дјеца су у суботу, 19. јула, у храму Светог Василија Острошког у Источном Сарајеву, прославила своју крсну славу Преподобног Сисоја Великог.

Прочитај више


16. 07. 2014.
ИСКРЕ ПРАВОСЛАВЉА – ЉУБИ БОГА И БЛИЖЊЕГА СВОГА

Парохија которачка Митрополије дабробосанске и православна омладина при храму Светог Василија Острошког у Источном Сарајеву организовали су у понедјељак, 14. јула, духовно вече и дружење православне омладине под називом „Искре православља – Љуби Бога и ближњега свога“.

Прочитај више


16. 07. 2014.
ПЕТРОВДАНСКИ САБОР НА НИШИЋИМА

На празник Светих Апостола Петра и Павла – Петровдан, у суботу 12. јула, на Нишићкој висоравни је прослављена слава храма посвећеног првопрестолним Апостолима.

Прочитај више


09. 07. 2014.
ИВАЊДАН ПРОСЛАВЉЕН НА ЦРКВИНАМА КОД РОГАТИЦЕ

Празник Рођења Светог Јована Крститеља – Ивањдан, свечано је прослављен у понедјељак, 7. јула, на Црквинама код Борика, општина Рогатица, гдје се подиже храм посвећен овом великом светитељу Цркве Божије.

Прочитај више


09. 07. 2014.
МИТРОПОЛИТ АМФИЛОХИЈЕ У СОКОЦУ ПОСЈЕТИО МИТРОПОЛИТА НИКОЛАЈА

Његово високопреосвештенство митрополит црногорско-приморски Амфилохије посјетио је у уторак 8. јула, у епархијском дому у Сокоцу, митрополита дабробосанског Николаја.

Прочитај више


09. 07. 2014.
ИВАЊДАН У БИЉЕШЕВУ

Храм Рођења Светог Јована Претече у Биљешеву, општина Какањ, прославио је у понедјељак, 7. јула, храмовну славу Ивањдан.

Прочитај више


04. 07. 2014.
ОДРЖАН БРАТСКИ САСТАНАК СВЕШТЕНСТВА ДАБРОБОСАНСКЕ И ЗАХУМСКО-ХЕРЦЕГОВАЧКЕ ЕПАРХИЈЕ

У Чајничу је у четвртак, 3. јула, у присуству Његовог преосвештенства епископа захумско-херцеговачког господина Григорија, замјеника митрополита дабробосанског, одржан заједнички братски састанак свештенства Митрополије дабробосанске и Епархије захумско-херцеговачке.

Прочитај више


02. 07. 2014.
ПРОСЛАВА ВИДОВДАНА У СОКОЦУ

У недјељу по Видовдану, 29. јуна, у Сокоцу је прослављен празник  Видовдан. У храму Светога пророка Илије – Романијској Лазарици служена је Света литургија, а у вечерњим сатима Акатист Пресветој Богородици Тројеручици и вечерња служба, након које је обављена трократна литија око храма.

Прочитај више


02. 07. 2014.
ФОРМИРАН ОДБОР ЗА ОБИЉЕЖАВАЊЕ 500 ГОДИНА ГОРАЖДАНСКЕ ШТАМПАРИЈЕ

У храму Светог Ђорђа у Доњој Сопотници код Новог Горажда, у уторак 1. јула, обиљежено је 495 година штампања Служабника у Горажданској штампарији, првој штампарији на просторима БиХ и другој на Балкану, у којој су штампане црквене богослужбене књиге од 1519. до 1523. године.

Прочитај више


Старије вијести           Новије вијести