Loading...

 Препоручујемо

 

 Страницу одржава


27. 07. 2015.
ДЈЕЦА ПРОСЛАВИЛА СВОГ ЗАШТИТНИКА – СВЕТОГ СИСОЈА

Више од педесеторо дјеце учествовало је у активностима које је организовало свештенство храма Светог Василија Острошког у Добрињи, Источна Илиџа, поводом прославе Светог Сисоја Чудотворца, заштитика дјеце.

Прочитај више


22. 07. 2015.
ПРОГРАМ ПРОСЛАВЕ КРСНЕ СЛАВЕ И ДАНА ОПШТИНЕ СОКОЛАЦ

Обавјештавамо благочестиви народ да ће се у суботу и недјељу, 1. и 2. августа 2015, прославити храмовна слава храма Светог пророка Илије у Сокоцу, те крсна слава и дан Општине Соколац.

Прочитај више


22. 07. 2015.
ПОЗИВ НА ОСВЕЋЕЊЕ ХРАМА СВЕТЕ ПЕТКЕ У ВОЈНИЧКОМ СПОМЕН ГРОБЉУ „МАЛИ ЗЕЈТИНЛИК“ НА СОКОЦУ

Начелник општине Соколац и Црквена општина у Сокоцу позивају благочестиви народ да сви заједно узмемо молитвеног учешћа у освећењу Спомен храма Преподобне мати Параскеве - Свете Петке у војничком Спомен гробљу „Мали Зејтинлик“ у Сокоцу.

Прочитај више


22. 07. 2015.
ХРАМОВНА СЛАВА НА НИШИЋИМА

Храм Светих Апостола Петра и Павла на Нишићкој висоравни и ове године је свечано прославио своје Свете заштитнике.

Прочитај више


10. 07. 2015.
НАЈАВА: ОСВЕЋЕЊЕ МАНАСТИРА ВОЗУЋИЦА


09. 07. 2015.
СЛОБОДАН ПРОДИЋ: РАНОХРИШЋАНСКИ АПОЛОГЕТА МАРКО МИНУЦИЈЕ ФЕЛИКС И ЊЕГОВО ДЕЛО „ОКТАВИЈЕ“

У оквиру издавачке дјелатности Епархије захумско-херцеговачке и приморске и Митрополије дабробосанске, са благословом Његовог преосвештенства епископа др Григорија, објављена је веома интересантна књига која се бави дјелом Марка Минуција Феликса, апологете који је, штитећи хришћанску вјеру пред нападима незнабожаца, сачинио нама данас најстарију доступну апологију насталу на латинском језику.

Прочитај више


09. 07. 2015.
НА СОКОЦУ ЗАВРШЕНА МАНИФЕСТАЦИЈА „ВИДОВДАНСКИ ДАНИ – РОМАНИЈСКО КОСОВО“

Завршна свечаност осмодневног програма духовне и културне манифестације „Видовдански дани – Романијско Косово“ одржана је у недељу по Видовдану, 5. јула, у порти храма Светог пророка Илије у Сокоцу - Романијске Лазарице.

Прочитај више


08. 07. 2015.
НАЈАВА: ПЕТРОВДАН – СЛАВА ХРАМА НА НИШИЋИМА

Српска православна црквена општина у Нишићима позива вјернике на прославу крсне славе храма Светих Апостола Петра и Павла на Нишићима. Света литургија биће служена с почетком у 10 сати, након чега ће бити обављена литија и славски обред. Услиједиће трпеза љубави за све присутне, коју ће припремити овогодишњи кумови храмовне славе.


08. 07. 2015.
ОБИЉЕЖЕН ВИЈЕК ОД ПОГИБИЈЕ 440 СРПСКИХ ВОЈНИКА

У донедавно оронулој и запуштеној Спомен капели у Вардишту, на граници између БиХ и Србије, удаљеној пет километара од Мокре Горе и петнаестак од Вишеграда, у недељу по Видовдану, 5. јула, по први пут након 60 година, одржан је помен за 440 српских војника који су 1915. године, током жестоких борби у Првом свјетском рату, изгинули на овом подручју или умрли од тифуса.

Прочитај више


01. 07. 2015.
ЦРКВУ И ГРОБЉЕ У ОСИЈЕКУ КОД ИЛИЏЕ ПОСЈЕТИО ПОТПРЕДСЈЕДНИК ФБИХ МИЛАН ДУНОВИЋ

Храм Светог Саве и православно гробље у насељу Осијек код Блажуја, у федералној општини Илиџа, посјетио је, у уторак 30. јуна, потпредсједник Федерације БиХ Милан Дуновић.

Прочитај више


Старије вијести           Новије вијести