• Митрополит
  •   Митрополија
  •    Историјат
  •   Контакт
  •    Линкови
Биографија    Бесједе    Посланице    Говори и обраћањa
   Управна тијела    Палата Митрополије    Манастири    Храмови    Издавачка кућа
Кратки историјат    Митрополити    Сарајевска Богословија    Новомученици    Страдање цркве


 


Loading...

  Препоручујемо

 

 Страницу одржава

Ф О Т О Г А Л Е Р И Ј А


25.04.2019.

ВЕЛИКИ ЧЕТВРТАК У МАНАСТИРУ ДОБРУНСКА РИЈЕКА


Велики четвртак 2019. године свечано је и молитвено прослављен у манастиру Светог оца Николаја у Добрунској ријеци код Вишеграда. Свету архијерејску литургију св. Василија Великог служио је Високопреосвећени митрополит дабробосабски Господин Хризостом уз саслужење архимандрита Јована Гардовића, протојереја-ставрофора Богдана Станишића, синђела Михајла Боровића и ђакона Будимира Гардовића. 


У бесједи Високопреосвећени Господин Митрополит је говорио о тајни Великог четвртка, односно о тајни тијела и крви Господње. ''.......... Господ нам  даје Себе-самога  у виду хљеба и вина да се Њиме увијек освећујемо, да се с Њим сједињујемо и Једно бивамо. Послије тајне његовог зачеће у утроби Пресвете Богородице ово је уистину највећа Тајна у којој хљеб постаје богочовјечанско тијело, а вино постаје богочовјечанска крв........ Узмите једите и пите - ово је моје тијело и ово је моја крв и кроз њих и у њима ЈЕДНО БУДИМО - ја у вама и ви у мени. Управо је то Господ наши Исус Христос и молио у својој Првосвештеничкој молитви да једно са Њим и са Оцем његовим будемо. Јединство Бога и човјека остварује се кроз ТАЈНУ тијела и крви Господње. Није Господ само дешао на свијет, страдао, васкрсао и вазнио се на небеса! Не, оно што је најважније да је Он у ТАЈНИ тијела и крви своје остао са нама и у свијету. ............ Управо данас на Велики четвртак Господ устројава ову велику Тајну и позива нас да га окусимо и видимо колико је Он благ Господ......''.


 Љетописaц РаНиКо

ФОТОГАЛЕРИЈА

   

Старије вијести 2018.г.

 


ПРОГРАМ СЛУЖЕЊА ЊЕГОВОГ ВИСОКОПРЕОСВЕШТЕНСТВА МИТРОПОЛИТА ДАБРО-БОСАНСКОГ ГОСПОДИНА ХРИЗОСТОМА У ОКТОБРУ, НОВЕМБРУ И ДЕЦЕМБРУ МЈЕСЕЦУ 2018.ГОДИНЕ И ЈАНУАРУ 2019. ГОДИНЕ

Издвајамо

ЊЕГОВО ВИСОКОПРЕОСВЕШТЕНСТВО
МИТРОПОЛИТ ДАБРОБОСАНСКИ
ГОСПОДИН ХРИЗОСТОМ

 


САБОРНИ ХРАМ РОЂЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У САРАЈЕВУ

Фото галерија Митрополије


Дабар - Издавачка кућа Митрополије


Нови број часописа "ДАБАР"

АРХИВА ЧАСОПИСА "ДАБАР"

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2016.г

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2017.г.

ВИЈЕСТИ ЈАНУАР; ФЕБРУАР; МАРТ 2018.г.