Loading...

 

  

  Препоручујемо

 

 

 Страницу одржава24. 03. 2014.
ПРИПРЕМА ЗА САБОРНО КРШТЕЊЕ

У недјељу Крстопоклону, 23. марта, у сали Духовног центра Романијске Лазарице у Сокоцу одржан је први састанак соколачких свештеника са  дјецом и родитељима који се припремају за Свету тајну крштења.

На почетку Васкршњег поста поста свештеници су, у сарадњи са вјероучитељима, упутили писмо родитељима са подручја Сокоца чија дјеца нису крштена, у коме су их позвали да присуствују припремама за крштење у просторијама Црквене општине Соколац.

Планирано је да се, након катихизације, на Велику суботу, у храму Светога Пророка Илије – Романијској Лазарици у Сокоцу, обави саборно крштење свих полазника.

Тренутни број оних који се припремају за Свету тајну Крштења је 45, гдје поред дјеце има и одређен број родитеља, који ће похађати часове вјеронауке за одрасле, док ће дјеца уз редовне часове вјеронауке у основној школи имати и додатну припрему за крштење.

Присутнима се на састанку обратио старјешина храма протојереј-ставрофор Борис Бандука, који је нагласио да једини начин да се уђе у Цркву Христову, у ту свету заједницу народа Божијег коме је глава Христос, јесте Света Тајна Крштења.

„Ријечи Господње: 'Идите и начините све народе мојим ученицима, крстећи у име Оца и Сина и Светога Духа' обавезују нас да у сваком тренутку и на сваком мјесту учимо народ о потреби крштења, како некрштене дјеце тако и одраслих који нису крштени. Крштење је рађање за нови живот и оно је ново рођење у Христу,“ рекао је свештеник Бандука.

Након одржаног састанка у храму Светог Пророка Илије служен је акатист Часном Крсту и великопосно вечерње.