Loading...

 

  

  Препоручујемо

 

 

 Страницу одржава14. 05. 2015.
ОСВЕЋЕНО ЗВОНО ЗА ХРАМ У ЋАВАРИНАМА

У Недјељу о Самарјанки, 10. маја, у Ћаваринама код Сокоца освештано је ново звоно за новоизграђени храм Светих отаца Првог васељенског сабора.

Освећење звона обавили су соколачки свештеници протојереј-ставрофор Борис Бандука, протојереј Златко Богдановић и јереј Младен Видаковић, благословом Његовог преосвештенства епископа захумско-херцеговачког Григорија, замјеника митрополита дабробосанског Николаја.

Звоно за храм дар је Општине Соколац и начелника Милована Бјелице.

Изградња храма у Ћаваринама почела је 2014. године трудом предсједника Грађевинског одбора Милана Јоловића и члана Одбора Мирка Пандуревића, директора предузећа „Романија Путеви“ из Сокоца.

На Крстопоклону недељу 23. марта 2014. године извршено је освећење земљишта за изградњу овога храма, а на Томину недељу, 27. априла, освештани су темељи. 

Исте године 1. јуна, у недјељу Светих отаца Првог васељенског сабора, храм у изградњи посјетио је епископ захумско-херцеговачки Григорије и обавио славски обред.

Храм је већ до средине љета 2014. био покривен, те је 3. августа организовано шљеме и извршено освећење нових крстова за храм.

Храм у Ћаваринама ове године славу ће прославити 23. и 24. маја, а прослава ће, поред богослужења, бити обогаћена и пригодним културно-умјетничким садржајима.