Loading...

 

  

  Препоручујемо

 

 

 Страницу одржава23. 05. 2015.
СЛАВА ХРАМА И ОПШТИНЕ ФОЧА

Велики број вјерника учествовао је, у петак 22. маја, у свечаној литији која је поводом прославе крсне славе општине и најстаријег фочанског храма – празника Преноса моштију Светог Николе, прошла улицама Фоче.

Претходно је у светониколајевском храму служена је Света литургија, након које је литија прошла централним градским улицама, заустављајући се на више мјеста да би биле прочитане молитве.

На централни споменик погинулим борцима и цивилима из протеклог рата положено је цвијеће, након чега је у згради општине обављен обред ломљења славског колача.

Начелник општине Фоча Радисав Машић истакао је да се овај обичај проводи већ 22 године и да велики број грађана, посебно младих, који учествују у Литургији и литији, крсној слави општине дају пуни смисао.

„Ово је празник нашег сабрања и радовања, када једни другима треба да опростимо све оно што једни другима нисмо урадили како се од нас очекивало, те да једни другима пожелимо добро здравље и срећу. Да у нашем граду буде пуно дјеце и радости“, рекао је Машић.