Loading...

 

  

  Препоручујемо

 

 

 Страницу одржава23. 05. 2015.
У МАНАСТИРУ СВЕТОГ НИКОЛАЈА У ДОБРУНСКОЈ РИЈЕЦИ СВЕЧАНО ПРОСЛАВЉЕНА КРСНА СЛАВА

Светом литургијом и литијом, коју је уз саслужење четрнаест свештеномонаха и свештеника  Митрополије дабробосанске служио архимандрит Јован Гардовић, започеле су славске свечаности у манастиру Светог Николаја у Добрунској Ријеци код Вишеграда.

Краћу бесједу о значају Светог Николаја, чији се пренос моштију слави 22. маја, изговорио је јереј Александар Топаловић, а потом је архимандрит Калистрат Бабушић, игуман манастира у Добруну обавио чин ломљења славског колача са овогодишњим домаћином славе, протојерејем-ставрофором Богданом Станишићем, архијерејским намјесником горашко-вишеградским.

Њима и великом броју вјерника, који су својим присуством увеличали манастирску славу, пригодним ријечима захвалио је архимандрит Јован Гардовић, игуман манастира Светог Николаја у Добрунској Ријеци.

Манастир у Добрунској Ријеци, у коме је сједиште Издавачке куће Митрополије дабробосанске „Дабар“, основан је 2006. године.

Поред архимандрита Јована Гардовића, братство манастира чине јеромонах Серафим Глигић и јерођакон Гаврило Ђурић. Они су за кратко вријеме успјели да, уз подршку бројних дародаваца, изградњу овог манастирског комплекса приведу крају и да га, поред манастира Добруна, уврсте међу најзначајније  духовне центре Митрополије дабробосанске. Манастирски комплекс у Добрунској Ријеци свакодневно посјећује велики број православних вјерника, али и туриста.