Loading...

 

  

  Препоручујемо

 

 

 Страницу одржава20.04.2017

У ДОБРУНСКОЈ РИЈЕЦИ ОДРЖАНА 11. А У ДОЊОЈ СОПОТНИЦИ КОД НОВОГ ГОРАЖДА ОДРЖАНА 12. ВАСКРШЊА ТУЦИЈАДА

Прве награде Вањи Кокошар, Мартини Цамарџић и Миљану Петровићу

Побједник 11. Васкршње туцијаде у Добрунској Ријеци, коју традиционално организују Српско соколско друштво „Соко“ и Манастир „Светог Николаја“, је Вања Кокошар из Вишеграда. У конкуренцији 40 учесника друго мјесто освојио је Слађан Симић.
Прву награду за најљепше ручно шарано Васкршње јаје освојила је Мартина Самарџић, друга је била Сања Кокошар, а трећи Петар Анџић.
Најуспјешнијим такмичарима организатори су уручили дипломе, скромне новчане награде и пригодне поклоне.
Због расквашеног терена није одржано такмичење младих фудбалера на мале голове.
Васкршњој туцијади, која је одржана другог дана Васкрса, предхопдила је света литургија којој је у манастирској цркви у Добрунској Ријец присуствовао велики број православних вјерника са подручја Вишеграда и Рудог.

Побједник 12. Васкршње туцијаде, која је одржана у порти храма Светог Ђорђа у Доњој Сопотници код Новог Горажда, је Миљан Петровић из Устипраче, који је у финалној борби имао тврђе јаје од Јована Кошарца из Новог Горажда.
У дисциплини најљепших Васкршњих ручно шараних јаја прво мјесто је припало Драгани Јевтовић. Друго Луки Пантићу, а треће Дејани Дроца, сви из Новог Горажда.
На овогодишњој туцијади учествовало је 49 такмичара, међу којима су били најбројнији млади из овог Града на Дрини. 
Организатори ове традиционалне манифестације били су Православна црквена општина Горажданска, Српско просвјетно и културно друштво „Просвјета“ и општина Ново Горажде, а спонзор Владо Мачар, бизнисмен из Београда.
Након проглашења побједника најуспјешнијим такмичарима начелник општине Ново Горажде Мила Петковић уручила је дипломе и пригодне новчане награде.

Славко Хелета