Loading...

 

  

  Препоручујемо

 

 

 Страницу одржава10.08.2017.

ВАНДАЛИ ОСКРНАВИЛИ ХРАМ СВЕТОГ ПРОРОКА ИЛИЈЕ

Храм Светог пророка Илије у сарајевској општини Илијаш оскрнављен је током ноћи 8. августа, а оштећени су и Светосавски дом, помоћни објекти, као и расвјета у порти храма, потврдио је парох илијашки јереј Божидар Тановић. 
Отац Божидар Tановић је навео да су за сада непознати вандали причинили велику материјалну штету јер су на светињи старој више од вијека и Светосавском дому полупали прозоре и рефлекторе у црквеном дворишту.
"Ово је срамотан чин који прави раздор међу људима, нарушава међуљудске односе. Заиста смо непријатно изненађени, јер смо у посљедњих неколико година у овом граду развијали лијеп однос са другима", истакао је парох илијашки. 
Осуђујући овај вандалски чин, отац Божидар је поручио да то неће уназадити, већ продубити жељу за већим радом и бољим успјехом, али и ојачати вјеру, љубав и наду. 
Он је изразио наду да ће они који су учинили овај вандалски чин бити приведени правди и одговарати. 
"Наставићемо да градимо добро и са својим комшијама", поручио је парох илијашки и подсјетио да је и раније било инцидената, али не са оволиком материјалном штетом. 
У Оперативном центру МУП-а Кантона Сарајево је потврђено да је инцидент јутрос пријављен полицији која је обавијестила дежурног тужиоца и ради на проналажењу починиоца.